söndag 22 december 2013

Turf, så här började allting!


En solig dag i maj när den nya Hansabron i Kalmar skulle invigas fick jag och min sambo en lapp med reklam om turf utdelad av turfaren Kingenin i Kalmar. Vi tänkte väll inte så mycket först på om det kunde vara något att börja med, men tyckte det verkade  intresant med en app för mobilen som gick ut på att man skulle cykla ut till såkallade zoner i sin stad med hjälp av gps i mobilen.

Sambon laddade ner appen Turf https://play.google.com/store/apps/details?id=se.turfwars.android och smygsstartade lite lätt, jag var avaktande.
Någon vecka senare ladddade även jag ned pogrammet och började cykla runt i lilla Kalmar och plocka zoner, jag blev fast så fort jag började ta de första zonerna.

Turf är en tränings/ spel app för mobilen som tvingar en ut och motionera och sporra sig själv att hela tiden nå nya mål det är riktigt taggande.

Jag har under de 8 månader jag hålt på med turf fått bra kondition samt stegrat fort i spelet på kort tid både när det gäller medaljer och rank.

Nya vänner har jag träffat som jag nog inte hade mött om det inte varit för turf, alltså med turf kan man både vara social ihop med andra samt motinera själv, man behöver ju aldrig känna sig ensam eftersom man ser de andra som är ute på kartan. :0)

Jag och min turfspelande sambo var i Oktober i Prag i tjeckien och passade då på att ta de fyra zoner som finns där. Tänk dig det kung i Tjeckien blev jag för en stund, och lyckades behålla en av zonerna Prag View  http://turfgame.com/map/PragueView under hela perioden ut.

Turf finns ju i många länder i världen nu så, man vill ju passa på att plocka några turf zoner på semestern också.
Tänk lilla Torsås fick till och med fem zoner för ett tag sedan, turf håller nu på att etablera sig i små orterna nu också vilket är positivt. http://turfgame.com/map/Allfar

Jag har redan hunnit bli trea två gånger i Kalmar län och den senaste storsattsningen, jag blev femma totalt i världen, allt går om man bara vill.
Min femte plats gjorde att jag blev uppflyttad i Turf games http://turf.kng.se/serie/näst högsta serie på seriespelet, Turfettan och försöker nu ligga kvar där.

Igår fick jag äntligen Turf Master 40 rank, men försöker ta det lite lungnare nu i december. Det går inte att  storsattsa hela tiden.

Vi åker ner till Malmö nu ikväll för att åka över till Köpenhamn på julmarknad på tivoli samt att ta några av Köpenhamnzonerna. Under helgen får malmöturfarna akta sig, det blir nog en hel del zontagningar.


I
Invigning av cykel bron Hansabron i Kalmar, här väcktes mitt intresse för Turf.


Min nya rank i Turf.Det är tradition att den som leder i Kalmar under perioden ska stå med sitt namn på zonen Bergagården i Kalmar. ( Jag kom ju etta i Kalmar län under novemer)

 Här var det väldigt grönt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar